3e compititiewedstrijd 2012/2013 afgerond

De selectiegroep van G.O.S. turnden zaterdag in Den Helder hun 3e competitiewedstrijd.
De ochtend begon met de instappers, Tess Zegel, Thirza Schulze en Meike Pol. De balk was hun eerste toestel. Alledrie hadden zij een mooie oefening  maar doordat Tess Zegel nog geen koprol maakt leverde haar dit een lager cijfer op, hoewel zij wel het netst turnde. De koprollen van Meike Pol, haar eerste keer, en Thirza Schulze gingen goed en beide bleven op de balk.
Op de vloer hadden Thirza en Meike een strakke oefening. Hun punten kwamen hoger uit dan die van Tess Zegel omdat zij de wat moeilijkere elementen nog niet helemaal beheerst.
Bij de sprong lukte het alle drie niet de handstand plat naar behoren uit te voeren.
Meike Pol viel tijdens het inturnen van de ongelijke brug maar ondanks een zere arm had ze een mooie oefening laten zien wat haar 12.30 opleverde. Tess en Thirza hadden beide een nette oefening laten zien.

In de tweede wedstrijd begonnen Luna Marina Hidalgo en Hannah Roeper bij de sprong. Ondanks dat de plank hard was behaalde zij beide een mooie score. Bij de ongelijke brug vergat Hannah een element, Luna turnde een mooie oefening.
De afsprong van de balk ging bij Hannah niet vlekkeloos wat haar een lager cijfer opleverde ondanks dat de oefening verder netjes ging. Luna had wat wankelingen, dat zij ook weer terug zag in haar punten.
Op de vloer turnde Hannah een mooie en nette oefening met 2 loopsprongen die bijna spagaatsprongen waren wat haar mooie punten opleverde. Luna was bij het begin gelijk al haar oefening kwijt wat haar duur kwam te staan met een laag cijfer.

De grotere meiden hadden in de 3e wedstrijd er enorm veel zin in, wat vaak terug te zien was in de scores.
Asha Zijm kwam in baan 2 uit en behaalde bij haar mindere toestel, de sprong, mooie punten 11.60. Ook bij de ongelijke brug liet zij een mooie oefening zien wat haar 12 punten opleverde.
Helaas viel ze 2 keer van de balk af, maar turnde de oefening verder netjes. Op de vloer, normaal haar beste toestel, vielen de punten tegen, maar zelf had ze er wel een goed gevoel over.
Lente van der Vis, Femke Kalf, Caleta Kager en Elisa Polderman kwamen in baan 1 uit en begonnen bij de balk. Ondanks wat wankelingen en een te korte zweefstand leverde het Lente toch een 2e plaats op dit toestel met 12.60 punten.
De opsprong bij Caleta Kager mislukte waardoor zij dit een tweede keer moest doen, bij Elisa Polderman was de zweefstand te kort waardoor beide onder de 12 punten terecht kwamen. Femke Kalf had een mooie oefening wat beloond werd met 13.00 punten, een 1e plaats op dit toestel.
Op de vloer behaalde Lente met een zeer strakke en nette oefening het hoogste cijfer van de dag, 13.25 punten, en een 1e plaats op dit toestel. Femke haar rol achterover mislukte en deed een 2e poging en had wat wankelingen maar behaalde toch 12.00 punten. Elisa liet ook een hele mooie oefening zien wat haar 12.55 punten opleverde.
Ook op dit toestel was Caleta Kager deze wedstrijd niet sterk.
Bij de sprong hadden zij alle vier een mooie overslag maar zagen dit helaas niet in de punten terug.
Het laatste toestel, de ongelijke brug, turnde zij alle vier een keurige oefening. Lente haar afsprong was heel mooi wat precies het verschil maakte in de eindstand.

Lente van der Vis stond deze wedstrijd weer op het podium, haar inzet van de middag werd beloond met een eerste plaats bij de pupillen 2 7e divisie.

 

v.l.nr.
Luna & Hannah.
Thirza & Tess in de handstand (Meike ontbreekt hier op de foto).
Asha, Elisa, Lente, Femke en Caleta op de balk.
Lente op het podium, weer de eerste plaats!
v.l.nr. Luna & Hannah. Thirza & Tess in de handstand (Meike ontbreekt hier op de foto). Asha, Elisa, Lente, Femke en Caleta op de balk. Lente op het podium, weer de eerste plaats!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven