GOS podiumplaatsen finale competitie Rayon Noord 7e divisie

Zaterdag 20 april was het druk met toernooien. Op Texel hadden alle nummers 1 en 2 (en soms ook 3) in Oosterend het Ger de Jong Toernooi (het verslag van deze wedstrijd volgt) en Luna, Lente en Caleta mochten in Heerhugowaard mee doen aan de finale Rayon Noord voor de 7e divisie.

Luna (Pupil 1) begon de wedstrijd bij de balk. Zij turnde een mooie oefening wat haar bij dat toestel een 5e plaats opleverde. Hierna was de vloer aan de beurt, ook hier turnde zij een nette oefening al lukte de handstand-doorrol niet wat haar een 11,15 opleverde. Sprong was het derde toestel, hoewel niet haar beste toestel, behaalde zij toch een nette 11,00. De ongelijke brug werd het laatste toestel en ook de favoriet van Luna. Dat liet zij ook zien door een prachtige oefening neer te zetten en zelfs het ophurken streksprong af als afsprong goed ging. De jury beloonde haar met een 12,30.
Van de 12 meisjes behaalde Luna een mooie zevende plaats!

Lente en Caleta (Pupillen 2) turnden in dezelfde wedstrijd als Luna alleen op een andere baan.
Dat zij goede contacten hebben opgedaan tijdens de andere wedstrijden bleek wel uit het feit dat zij eerst het nieuwe turnpakje van hun geduchte concurrent van Olympia Wieringerwaard bewonderde voordat zij aan de wedstrijd begonnen.
Vloer was hun eerste toestel. Beide turnden een mooie nette oefening en lieten weinig punten liggen, wat hun beide een 12,50 opleverde. Het volgende toestel was de sprong. Gelukkig had Lente geen weigeringen tijdens de officiele wedstrijd (tijdens het inturnen had zij er weer vele) en liet een mooie handstand – overslag zien, dit leverde haar een 12,65. Caleta had ook een mooie handstand – overslag wat haar een 12,40 opleverde.
De ongelijk brug lieten beide meiden zien dat zij ontzettend goed zijn op dit toestel. Caleta had een nette oefening, helaas wel wat kromme benen bij de afsprong, maar toch beloond met een 13,20. Lente deed daar nog een schepje boven op met een hele mooie afsprong wat haar een 13,40 opleverde.
Het laatste toestel werd de gevreesde balk. Na een peptalk lukte het de meiden toch om een mooie oefening af te leveren. Caleta turnde heel netjes en kreeg hiervoor een 12,30. Lente haalde alles uit de kast want voor haar was het er op of er onder voor de eerste plaats. Ook zij turnde heel netjes, hoewel zij punten liet liggen bij de sisonne werd zij toch beloond met een 12,90.

Hun geduchte tegenstander ging er met de eerste plaats vandoor. Lente werd tweede en Caleta werd derde. Beide meiden op het podium!

 

Super afsluiting voor GOS: Lente 2e en Caleta 3e in de finale competitie Rayon Noord.
Super afsluiting voor GOS: Lente 2e en Caleta 3e in de finale competitie Rayon Noord.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven