Onderlinge wedstrijd selectie GOS en toestellen groep GVT

Lisa Buijs en Lente van der Vis nieuwe eilandkampioenen turnen

In een gezellig gevulde Beatrixzaal werd afgelopen zaterdag de Texelturnwedstrijd 2013 gehouden. Dit is een wedstrijd voor turnsters die één tot anderhalf uur per week trainen. Dat betekent  dat de wedstrijdselectie van GOS en de toestelgymgroep van GVT  tegen elkaar uitkwamen. De nieuwe afspraak is dat binnen dit deelnemersveld de titels Kampioen Texelturn, Jeugdkampioen Texelturn en Texelse Céline te behalen zijn.

Het Texelturn-kampioenschap is voorbehouden voor turnsters uit de categorieën junior en senior. Deze groep bestond door omstandigheden slechts uit drie deelneemsters: Cindy Betsema van GOS en Felien de Ridder en Lisa Buijs van GVT. Lisa moest op haar eerste toestel, de vloer, nog even buigen voor Cindy, maar koerste daarna overtuigend op de titel af.

De deelnemersgroep voor het jeugdkampioenschap was veel groter. Maar het was niet alleen de omvang van deze groep die indruk wekte. Met name ook het enthousiasme en de zorgvuldigheid van veel jonge deelneemsters waren opvallend. Binnen deze groep waren er op de toestelpodia eerste plaatsen voor Thirza Schulze, Lente van der Vis, Caleta Kager en Hannah Roeper van GOS en Ciska Beukmes, Maike van Uhm, Tatum Hemelrijk en Maaike van der Putten van GVT. De hoogste punten in de meerkamp werden overtuigend behaald door Lente van der Vis, die zich daardoor een jaar lang ‘Jeugdkampioen Texelturn’ mag noemen.

De titel Texelse Céline word gewonnen door de beste turnster op brug en balk samen. Lisa Buijs, Ciska Beumkes en Lente van der Vis kwamen als beste drie uit de uitslag. De twee kersverse kampioenen toonden zich van hun sportiefste kant en zagen af van hun aanspraak op de titel. Ciska werd daarmee de trotse nieuwe jeugdambassadrice voor de turnsport op het eiland.

Op de site van GVT http://www.gvtexel.nl/blog/2013/04/texelturnwedstrijd-2013/ zijn de uitslagen en meerdere foto’s te bekijken.

Dit evenement was voor onze vereniging een afsluiting van het turnseizoen 2012/2013.
Lente van der Vis, Caleta Kager en Luna Marin Hidalgo mogen nog een prestaties tonen tijdens de Regio finale op zaterdag 20 april in Heerhugowaard!

lisa-lente-ciska
Lisa, Lente en Ciska met hun gewonnen bekers!
hele-groep
Alle turnsters met de trainers Henk en Abdou.
inturnen Lente
Inturnen Lente van der Vis.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven