Succesvolle afsluitingen gymseizoen 2012-2013

Deze week hadden de jeugdleden van onze vereniging de afsluitingslessen van dit seizoen.

Afgelopen dinsdag gingen alle peuters en kleuters met elkaar naar het speelschip op de haven om daar even gezellig met elkaar te klimmen en klauteren. Mooi om te zien hoe verschillend de kinderen hierop reageren. De een stapt zo in een auto en de ander moet toch even even drie keer nadenken of hij/zij wel meegaat. Gelukkig is meester Henk de vaste rots in de branding en heeft het uitstapje tijdens het gymuur voor iedereen tot een succes weten te vormen! Natuurlijk was er aan het eind nog een heerlijk ijsje voor iedereen en die ging er goed in natuurlijk!

foto (Custom)

Op vrijdag werden de leden van groep 3 t/m 8 verwacht bij de gymzaal voor een mini-wampex, waar de meiden van groep 8 en voorgezet onderwijs in samenwerking met Anneke en Henk voor gezorgt hadden. Anneke had de spellen bedacht, er was veel variëteit, dus ieder werd uitgedaagd.
Op het voetbalveld kregen de groepjes een foto van een deel van een plek in Oudeschild, de kinderen moesten erachter proberen te komen waar dit was. Hadden zij dit goed dan mochten zij naar die plek en kregen daar een opdracht.
IMG_0058 (Custom)
In ’t Skiltje had Henk een heel parcour uitgezet. De kinderen meosten proberen dit zo snel mogelijk af te leggen.
IMG_0061 (Custom) IMG_0063 (Custom)
In t Ankerpark zaten Wilma en Elles met een gedicht. De zinnen van het gedicht hingen verspreid in de speeltuin. De kinderen renden naar een regel, lazen deze en vervolgens moetsen ze de zin bij Wilma en Elles vertellen. Wie had alle regels binnen de kortste tijd verzameld?
IMG_0095 (Custom) IMG_0066 (Custom)
Bij de zeven provinciën stonden Lillian en Joyce klaar. Tijdens het wachten vermaakten zij zich prima op het springkussen!! Maar als er een groep was dan werd er bij deze meiden met water gewerkt. De bedoeling was om zoveel mogelijk water in een bepaalde tijd naar de overkant te brengen en wel in een pvc buisje. Er werd fanatiek gespeeld!
IMG_0076 (Custom) IMG_0086 (Custom)
Op het schoolplein zaten Nienke en Floortje klaar met luchtbedpompen en ballonnen. De kinderen moesten zo snel mogelijk de ballonnen oppompen en wel door op de pomp te gaan zitten. Een prachtig gezicht!
IMG_0077 (Custom) IMG_0085 (Custom)
In de Wittstraat zaten Tessa, Juanita en Ylva klaar in de speeltuin om de kinderen te blinddoeken. Eenmaal met een blinddoek om begeleiden de meiden de kinderen naar de lijn, waar allerlei voorwerpen aanhingen. Wie wist de meeste voorwerpen goed te raden?
IMG_0071 (Custom) IMG_0070 (Custom)
Van de Wittstraat liepen de groepen weer naar het schoolplein, want bij de peuterspeelzaal lieten Fleur en Asha een heleboel geluiden horen. Er werd een hoop herkend, maar de wind was wel een hele moeilijke. Ook hingen er meerdere kaartjes met allerlei tweelingen erop, wisten de kinderen wie het waren?
IMG_0080 (Custom) IMG_0083 (Custom)Het laatste spel stond in de Commandeurssingel. Maaike en Cindy hadden heel wat verschillende ballen (groot, klein, licht, zwaar, noem maar op), deze moesten allemaal naar de andere kant gebracht worden en dat was een hele klus. Vandaar dat ze ook allemaal nog weer terug gebracht mochten worden.

Helaas kwamen de groepen niet aan alle onderdelen toe, want op het voetbalveld stond drinken klaar én wel 160 pannenkoeken!!!!! Met dank aan vele ouders. Het was een waar smulfestijn, al moest je er wel voor in de rij staan.
IMG_0100 (Custom) IMG_0101 (Custom) IMG_0103 (Custom)
Als toetje was er nog een ijsje en ondertussen werd de einduislag bekend gemaakt door Henk en Anneke.

Nogmaals dank aan iedereen die dit eindfeest tot een succes heeft gemaakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven